47097
Availability:
BIBLIOTEKA GŁÓWNA
There are copies available to loan: sygn. 39075, 39076 (2 egz.)
Notes:
Summary, etc.
Streszczenie: Potrzeby energetyczne sportowców, składniki pokarmowe, stres oksydacyjny w sporcie, pożywienie jako źródło antyoksydantów, normy żywienia i wyżywienia dla wybranych dyscyplin sportu: podnoszenie ciężarów, kolarstwo, gry sportowe,gimnastyka, szermierka, lekka atletyka, narciarstwo, biatlon, sporty wodne, łyżwiarstwo, jeździectwo, łucznictwo, strzelectwo sportowe, sport motorowy i żużlowy, turystyka, specyfika żywienia sportowców w okresie treningów, zawodów i odnowy, pora, częstotliwość i rodzaj posiłków podczas treningów i zawodów, regulowanie masy ciała w sporcie, odżywki w sporcie, zatrucia pokarmowe, produkty spożywcze, układanie jadłospisów, przykładowe jadłospisy dla siedmiu grup dyscyplin sportowych, przepisy na potrawy podane w jadłospisach.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again