46278
Status dostępności:
BIBLIOTEKA GŁÓWNA
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 39076 (1 egz.)
Strefa uwag:
Adnotacja wyjaśniająca lub analiza wskazująca
Streszczenie: Potrzeby energetyczne sportowców, składniki pokarmowe, stres oksydacyjny w sporcie, pożywienie jako źródło antyoksydantów, normy żywienia i wyżywienia dla wybranych dyscyplin sportu: podnoszenie ciężarów, kolarstwo, gry sportowe,gimnastyka, szermierka, lekka atletyka, narciarstwo, biatlon, sporty wodne, łyżwiarstwo, jeździectwo, łucznictwo, strzelectwo sportowe, sport motorowy i żużlowy, turystyka, specyfika żywienia sportowców w okresie treningów, zawodów i odnowy, pora, częstotliwość i rodzaj posiłków podczas treningów i zawodów, regulowanie masy ciała w sporcie, odżywki w sporcie, zatrucia pokarmowe, produkty spożywcze, układanie jadłospisów, przykładowe jadłospisy dla siedmiu grup dyscyplin sportowych, przepisy na potrawy podane w jadłospisach.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej