47200
Availability:
BIBLIOTEKA GŁÓWNA
There are copies available to loan: sygn. Żywn.3517/1, Żywn.3517/2 (2 egz.)
Notes:
General note
Traci moc - Żywn.109/89 (sygn. Żywn.2049); Żywn.112/91 (sygn. Żywn.2423)
Summary, etc.
Streszczenie: Zasady organizacji i funkcjonowania obiektów żywieniowych w czasie pokoju. Ogólna charakterystyka, organizacja i funkcjonowania stołówek wojskowych, punktów żywienia kadry, stołówek wojskowych dla kadry, punktów żywnościowych, stołówek okrętowych. Zasady organizacji i funkcjonowania obiektów żywieniowych w czasie wojny. Zasady organizacji i funkcjonowania batalionowego punktu żywnościowego, punktów żywienia i kasyn polowych przy stanowiskach dowodzenia. Przygotowanie i wydanie posiłków w pododdziałach specjalnych i działaniach nieregularnych. Organizacja i funcjonowanie kompanijnego punktu żywienia. Przygorowanie i wydawanie posiłków w pododdziałach i jednostkach medycznych. Rozwijanie, organizacja i funkcjonowanie piekarni polowych. Zasady organizacji punktów żywienia w Polskich kontyngentach wojskowych (PKW). Zasady prowadzenia gospodarki materiałowej służby żywnościowej.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again