47070
Status dostępności:
BIBLIOTEKA GŁÓWNA
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. Żywn.3517/1, Żywn.3517/2 (2 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga ogólna
Traci moc - Żywn.109/89 (sygn. Żywn.2049); Żywn.112/91 (sygn. Żywn.2423)
Adnotacja wyjaśniająca lub analiza wskazująca
Streszczenie: Zasady organizacji i funkcjonowania obiektów żywieniowych w czasie pokoju. Ogólna charakterystyka, organizacja i funkcjonowania stołówek wojskowych, punktów żywienia kadry, stołówek wojskowych dla kadry, punktów żywnościowych, stołówek okrętowych. Zasady organizacji i funkcjonowania obiektów żywieniowych w czasie wojny. Zasady organizacji i funkcjonowania batalionowego punktu żywnościowego, punktów żywienia i kasyn polowych przy stanowiskach dowodzenia. Przygotowanie i wydanie posiłków w pododdziałach specjalnych i działaniach nieregularnych. Organizacja i funcjonowanie kompanijnego punktu żywienia. Przygorowanie i wydawanie posiłków w pododdziałach i jednostkach medycznych. Rozwijanie, organizacja i funkcjonowanie piekarni polowych. Zasady organizacji punktów żywienia w Polskich kontyngentach wojskowych (PKW). Zasady prowadzenia gospodarki materiałowej służby żywnościowej.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej